TENDALS DE BRAÇ EXTENSIBLE

Avantatges i característiques dels tendals de braç extensible

El tendal de braç extensible 
està recomanat per posar a sota de zones cobertes o voladís ja que al no tenir elements de protecció per la lona, es el lloc mes aconsellable per la seva instal·lació i el tendal Cofre o caixó, es pot instal·lar tant a parets frontals com a sostre.
En aquest cas, la lona i els braços queden totalment protegits dels efectes atmosfèrics com la pluja o la pol·lució ambiental, prolongant així la durabilitat de tots els seus elements.
Estèticament, també és molt més compacte ja que el seu disseny fa que quedi totalment integrat a les façanes o coberts on es col·loquen.
Actualment, es fabriquen tendals de braç extensibles de molta qualitat que permeten sortides de braç de fins a 4.00 mts. amb tubs d’enrotllament i perfils reforçats per amplades de fins a 7.00 mts d’una sola peça.
El concepte bàsic d’aquests models de tendal és protegir les terrasses o espais de manera que quan el tendal és obert en permet de gaudir de l’ombra que ens donaran, i a l'hora poder-los tancar totalment en un espai reduït (en aquest cas el caixó) i no quedant cap element per fora del mateix que pugui tenir cap risc de trencament o deteriorament.

Teixits acrílics i tècnics


Els teixits que s’utilitzen en aquests tipus de tendals són les lones acríliques, que és la més habitual, però també els teixits tècnics com el Soltis.

La lona acrílica és la més aconsellable ja que si el tendal té la pendent necessària i no fa vent, permet evacuar l’aigua ja que porta una protecció de 300 b/p.

Els teixits tècnics estan pensats per tendals amb molta inclinació, i això fa que si mirem a través del teixit, no perdem la visibilitat a l’exterior, o també per col·locar en espais molt tancats, ja que és un teixit que transpira més que una lona acrílica. 
Referent al sistema d’obertura i tancament, s’aconsella el motor en el cas de que sigui un tendal de mides grans, ja que si es fa amb maneta pot suposar un esforç continuat el fet de pujar-lo.
A part de què els sistemes motoritzats permeten incorporar automatismes de protecció, que sempre és una garantia de seguretat pel tendal.

Aquest model de tendal consta d'uns suports fixats a cada extrem que suporten un tub d'enrotllament de 70 o 80 m.m. de diàmetre (segons l'amplada del tendal), i uns braços articulats amb un sistema de molla interna per donar tensió, i que obren el perfil frontal ranurat que serveixen per mantenir la lona sempre tensada en la seva màxima sortida.
Permet graus d'inclinació que van dels 0 a 85º.