Domòtica i automatismes

La Domòtica i el medi ambient en Protecció Solar

19/01/2023

Motoritzar o automatitzar, ens permet el control centralitzat i aquest control, ja sigui domòtic o no, ens permet establir regles i garantir-ne el compliment, com per exemple, si determinem quin nivell de llum és necessari per poder treballar eficaçment, aleshores, no deixarem encendre llum artificial si hi ha prou llum natural, i en cas que sigui necessari més llum, obrirem tendals i pujarem persianes. I el mateix per al control de la climatització, és a dir, poder actuar automàticament sobre tendals o persianes ens pot permetre estalviar energia, depenent del clima, de l'època de l'any en què estiguem, de la latitud geogràfica en què ens trobem, de les dimensions, del material constructiu, i de la utilització de edifici, etc.

Tenim un altre argument de pes per automatitzar i motoritzar persianes i tendals, que veurem reforçat els propers anys, i és la nova legislació en temes de medi ambient.

El nostre planeta haurà de fer front als problemes del canvi climàtic.

El protocol de Kyoto estableix dures restriccions a les emissions de CO2. Aquests estan treballant en normes i lleis per reduir el consum d’energia. Ja s'estan aplicant trams tarifaris als consums. Els que més consumeixen paguen recàrrec, el preu de l'electricitat, del gas i del petroli ha augmentat, per tant és el moment d'estar atents i comprendre que climatització a partir d'ara no significa calefacció a l'hivern i aire condicionat a l'estiu.

  Els costos energètics i les lleis existents i futures, ens obliguen a tenir en compte aquest nou escenari, per la qual cosa l'ús eficient de persianes i tendals seran bàsics en l'estalvi energètic tant per a la il·luminació com per a la climatització. I el següent pas serà la domotització, és a dir, integrar els diferents elements d'un habitatge o edifici i gestionar-los de forma eficient, i així poder millorar en confort, en estalvi energètic, en seguretat i en control.

En definitiva, en un món cada cop més preocupat pel medi ambient i per la reducció de consum energètic, la domòtica ofereix sistemes intel·ligents en la gestió de la climatització. Això implica controlar llums, radiadors, tendals i persianes.

MOTORS I AUTOMATISMES